Turnir Trojk je najstarejši projekt našega kluba, ki je bil v letu 2019 organiziran že 25. zapored. Osnovo projekta predstavlja tekmovanje pod koši tri na tri, za osvojitev prvih treh mest za katera imamo tudi bogate nagrade. Za dodatno popestritev organiziramo tudi tekmovanje v metanju trojk in v zabijanju košev.
Projekt izvajamo na športnih površinah športnega parka vSlovenskih Konjicah in zaključimo v Prireditveni dvorani MC Patriota.
Vzporedno poteka tudi tekmovanje za prehodni pokal Memoriala Igorja Gošnjaka, v spomin nekdanjega predsednika KŠDD. V memorialu se v igri pod koši merijo študentski klubi in druge mladinske organizacije. Tukaj gre predvsem za druženje s športnimi aktivnostmi, kjer skozi leta krepimo sodelovanje med organizacijami lokanega, regionalnega in nacionalnega nivoja.
Skozi projekt spodbujamo športno aktivnost mladih, jih pozivamo k športnemu igranju na zunanjih igriščih, spodbujamo zdrav način življenja in preživljanja aktivnega prostega časa, tako skozi šport kot tudi hrano.

V letu 2019 smo zaradi vremenskih razmer tekmovanje prestavili v Športno dvorano Slovenske Konjice. Turnir je potekal malo drugače kot prejšnja leta. Povabili smo Ženski košarkarski klub Konjice, ki so se odzvali v velikem številu tekmovalk, zato smo naredili dve ločeni kategoriji.