Tradicionalni projekti KŠDD:

Kulturni dnevi KŠDD je projekt, ki predstavlja največji kulturno in obštudijsko obarvan projekt našega kluba. Festival se odvija v mesecu februarju, mesecu kulture, v prostorih Prireditvenega centra PATRIOT v Slovenskih Konjicah, v spomin na našega velikega kulturnika, Franceta Prešerna, in spomin na rojstno mesto Ivana Minatija.

S celotnim projektom, ki je naš najobsežnejši in najdaljši, hočemo poudarit pomembnost kulture in da se le ta kaže na sto različnih načinov. Zato se trudimo s čim bolj pestrim programom različnih glasbenih zvrsti od rocka, raggea, elektronske glasbe, jazz-a, hip hopa in še mnoge druge. Cel februar so stene MC Patriota tudi okrašene z raznovrstnimi razstavami umetnikov, ki so se v preteklosti že predstavili s svojo fotografijo, slikami na platnu, skice tattoojev in photoshop umetnin. Za mlade in malo manj mlade pesniške duše pa poskrbimo s pesniško zbirko. Poskrbimo tudi za kulturo pitja vina s tradicionalnimi vinskimi vibracijami, na katerih se predstavijo lokalni in slovenski vinarji.

S Kulturnimi dnevi želimo pokazat ogromno obsežnost kulture. Glavno vprašanje, ki ga zastavljamo sebi in širši publiki je: “KA JE TK TEŽKO BIT KULTURN?!”
In vsako leto, znova in znova, študenti KŠDD-ja ter vsi obiskovalci festivala dokazujemo, da ni tak težko bit kulturn!

Več o projektu najdete na spletni strani festivala: www.kulturni.si

Turnir Trojk je najstarejši projekt našega kluba, ki je bil v letu 2019 organiziran že 25. zapored. Osnovo projekta predstavlja tekmovanje pod koši tri na tri, za osvojitev prvih treh mest za katera imamo tudi bogate nagrade. Za dodatno popestritev organiziramo tudi tekmovanje v metanju trojk in v zabijanju košev.
Projekt izvajamo na športnih površinah športnega parka vSlovenskih Konjicah in zaključimo v Prireditveni dvorani MC Patriota.
Vzporedno poteka tudi tekmovanje za prehodni pokal Memoriala Igorja Gošnjaka, v spomin nekdanjega predsednika KŠDD. V memorialu se v igri pod koši merijo študentski klubi in druge mladinske organizacije. Tukaj gre predvsem za druženje s športnimi aktivnostmi, kjer skozi leta krepimo sodelovanje med organizacijami lokanega, regionalnega in nacionalnega nivoja.
Skozi projekt spodbujamo športno aktivnost mladih, jih pozivamo k športnemu igranju na zunanjih igriščih, spodbujamo zdrav način življenja in preživljanja aktivnega prostega časa, tako skozi šport kot tudi hrano.

V letu 2019 smo zaradi vremenskih razmer tekmovanje prestavili v Športno dvorano Slovenske Konjice. Turnir je potekal malo drugače kot prejšnja leta. Povabili smo Ženski košarkarski klub Konjice, ki so se odzvali v velikem številu tekmovalk, zato smo naredili dve ločeni kategoriji.

Poletje na terasi je projekt v katerem sodeluje KŠDD skupaj z Mladinskim centrom Dravinjske doline in Klubom dijakov Dravinjske doline. Cilj je zapolniti poletno dogajanje in dolge ter tople večere na terasi MC Patriota. Vsak dogodek posebej ima svojo tematsko obarvanost.

Prirejamo mnogo različnih stvari:

Country večeri, ko se terasa spremeni v ranč s kavbojci na konjih.

Jazz in Funk večeri z lokalnimi izvajalci.

Shisha večere, na katerih ob čudoviti glasbi v živo lahko uživaš ob dišečih dimih…

Vedno večja zainteresiranost med mladimi v Dravinjski dolini je obojka, predvsem na mivki odkar imamo v Slovenskih Konjicah svoje igrišče z mivko. Zato KŠDD prireja Turnir v odbojki na mivki, ki ga izvajamo v poletnih mesecih. Tekmovanje poteka v mešanih dvojicah. Poskrbimo tudi za primerno prizorišče – mize, klopi, ozvočenje, senčniki, hladno osvežilno pijačo, prigrizke in tudi za zdravo kosilo.

Cilj je povečati rekreacijo med študenti in mladimi, spodbuditi aktivno in zdravo preživljanje prostega časa, poskrbeti za interese ter spodbujati zdravo tekmovalnost!!

Predhodno imamo KŠDD rezervacijo večerni vikend termin za navdušence odbojke na mivki. Rezerviraj si zase in za svoje prijatelje na info@ksdd.si! (Velja za mesece, ko je igrišče odprto)

V poletju 2020 načrtujemo kar dva! Spremljaj informacije 🙂 

KŠDD-jevi študentski žuri. Različna tematika, različne dejavnosti.

 

Pomagaj nam in predlagaj idejo, projekt ali le komentar glede projektov in našega programa!

Piši nam na info@ksdd.si ali nas pokliči na 041 600 214