Tradicionalni projekti KŠDD:

KD16 bannerKulturni dnevi KŠDD je projekt, ki predstavlja največji kulturno in obštudijsko obarvan projekt, našega kluba. Festival se v večini odvija v mesecu februarju v prostorih Prireditvenega centra PATRIOT v Slovenskih Konjicah, v spomin na našega velikega kulturnika, Franceta Prešerna, in spomin na rojstno mesto Ivana Minatija. V mesecu februarju tako na naših odrih gostimo različne vrste kulturnih in umetniških igralcev, glasbenikov in drugih umetniških duš. V sklopu projekta maldim tudi omogočamo brezplačno objavo literarnih del v tradicionalnih pesniških zbirkah KŠDD.

Več o projektu najdete na spletni strani festivala: www.kulturni.si

 

Turnir Trojk je najstarejši projetk našega kluba, ki je bil v letu 2012 organiziran že 18. zapored. Skozi projekom spodbujamo športno aktivnsot mladih, jih pozivamo k športnemu igranju na zunanjih igriščih in spodbujamo zdrav način življenja, tako skozi šport kot tudi hrano. Osnovo projekta predstavlja tekmovanje pod koši tri na tri, za osvnojitev prvih treh mest, za katera imamo tudi bogate nagrade.Projekt izvajamo na športnih površinah športnega parka v Slovenskih Konjicah in zaključimo v prireditveni dvorani MC Patriota.

Vzporedno poteka tudi tekmovanje za prehodni pokal Memoriala Igorja Gošnjaka, kjer se v igri pod koši merijo študentskimi klubi in drugime mladinskime organizacijame. Tukaj gre predvsem za druženje z športnimi aktivnostmi, kjer skozi leta krepimo sodelovanje mer organizacijami lokanega, regionalnega in nacionalnega nivoja.

Polletna Finača je projekt…

 

Veter v laseh, s športom proti drogi je vseslovenski projekt, katerega organizator v našem okolju je naš klub. Kot že ime pove, želimo s projektom mlade s športom spoduati proti uporabljanju drog in dugih pojnih substanc z namenom za zdravo življanje.  Projekt poteka v drugi polovici maja ali začetku junija.

KŠDD-jevi študentski žuri. Različna tematika, različne dejavnosti.

 

Pomagaj nam in predlagaj idejo, projekt ali le komentar glede projektov in našega programa!

Piši nam na info@ksdd.si ali nas pokliči na 041 600 214