Kulturni dnevi KŠDD je projekt, ki predstavlja največji kulturno in obštudijsko obarvan projekt našega kluba. Festival se odvija v mesecu februarju, mesecu kulture, v prostorih Prireditvenega centra PATRIOT v Slovenskih Konjicah, v spomin na našega velikega kulturnika, Franceta Prešerna, in spomin na rojstno mesto Ivana Minatija.

S celotnim projektom, ki je naš najobsežnejši in najdaljši, hočemo poudarit pomembnost kulture in da se le ta kaže na sto različnih načinov. Zato se trudimo s čim bolj pestrim programom različnih glasbenih zvrsti od rocka, raggea, elektronske glasbe, jazz-a, hip hopa in še mnoge druge. Cel februar so stene MC Patriota tudi okrašene z raznovrstnimi razstavami umetnikov, ki so se v preteklosti že predstavili s svojo fotografijo, slikami na platnu, skice tattoojev in photoshop umetnin. Za mlade in malo manj mlade pesniške duše pa poskrbimo s pesniško zbirko. Poskrbimo tudi za kulturo pitja vina s tradicionalnimi vinskimi vibracijami, na katerih se predstavijo lokalni in slovenski vinarji.

S Kulturnimi dnevi želimo pokazat ogromno obsežnost kulture. Glavno vprašanje, ki ga zastavljamo sebi in širši publiki je: “KA JE TK TEŽKO BIT KULTURN?!”
In vsako leto, znova in znova, študenti KŠDD-ja ter vsi obiskovalci festivala dokazujemo, da ni tak težko bit kulturn!

Več o projektu najdete na spletni strani festivala: www.kulturni.si