LJUBLJANA, 6. april 2017 – Letošnji, že 13. tradicionalni Marihuana marš, bo ponovno namenjen izobraževanju, informiranju in protestiranju proti škodljivim politikam na področju konoplje (Cannabis sp.), s tem pa tudi proti represiji, stigmatizaciji in kriminalizaciji uporabnikov. Dvodnevni dogodek bo potekal v Ljubljani, 19. aprila 2017, na Študentskem kampusu in 20. aprila 2017, na Kongresnem trgu.

ZELENI FORUM – 19. april 2017, Študentski kampus

V sredo, 19. aprila, bo Študentskem Kampusu, na Pivovarniški 6 v Ljubljani, potekal Zeleni forum, s pričetkom ob 14. uri. Namen dogodka bo izobraževanje in informiranje o uporabi in regulaciji industrijske rastline konoplje ter medicinski uporabi konopljinih vršičkov – kanabis. ˝Zelena nit˝ prve okrogle mize bosta industrija in konoplja, druge medicina in kanabis, vlekli pa jo bodo predstavniki vladnih, nevladnih ter privatnih organizacij. Sledil jima bo zeleni posvet vladnega in nevladnega sektorja, kjer bodo predstavniki podali predloge o možnem razvoju obeh področji v prihodnje.

MARIHUANA MARŠ – 20. april 2017, Kongresni trg

V četrtek, 20. aprila, bodo na Kongresnem trgu v Ljubljani ponovno protestirali proti škodljivim represivnim politikam na področju konoplje in kanabisa, ki z njo povezane probleme zgolj poglabljajo namesto, da bi jih reševale. Za dnevno glasbeno spremljavo bo poskrbel Dubtafari Sound, obiskovalci pa bodo lahko na Kongresnem trgu tudi izrazili svoj glas ZA legalizacijo, se na stojnicah spoznali z vladnimi, nevladnimi in drugimi organizacijami
s področja konoplje, posedeli ali pa sodelovali v posebej pripravljenih umetniško- rekreacijskih kotičkih.

Dnevni program se bo zaključil z nagajivim improvizacijskim nastopom Tria Šardone, sledil pa mu bo še večerni koncert s pričetkom ob 18. uri. Množico bosta z akustičnim nastopom najprej segrela Bro & Buda, do vrhunca popeljala Trkaj & Nipke, večer pa se bo zaključil ob reggae ritmih Sitih Hlapcev.

Celodnevnemu dogodku bo sledil še brezplačen afterparty v klubu K4!

Več informacij lahko najdete na uradni spletni strani www.marihuanamars.si, Facebook ali Instagram profilu @marihuanamars.

Prilagamo še uradno vabilo:

Vabilo – Marihuana marš