Finale, ki bo odločal o zmagovalcu Škisolova 2016

Ljubljana, SZJ_3_Uvertura v Skisovo trznico ze cez teden dni5. 4. 2016 – Čakanje na letošnjo Škisovo tržnico in 5. maj, ko se bo Kardeljeva ploščad spremenila v največji študentski raj, bo letos minilo hitreje. Uvodno dejanje 19. Škisove tržnice se bo odvilo v torek, 12. aprila 2016, ko bo od 20. ure dalje v Študentskem kampusu v Ljubljani potekalo finale predizbora Škisolov, s katerim svojo priložnost za nastop na velikem odru največje enodnevne študentske prireditve pri  nas tradicionalno dobijo glasbene skupine, ki še iščejo svoje mesto v slovenskem glasbenem prostoru. 

Prvi del predizbora Škisolov je potekal marca preko Facebook profila Škisove tržnice, kjer so mlade, nadobudne glasbene skupine nabirale všečke. Pet skupin z največ všečki se bo javnosti  predstavilo čez teden dni na finalu predizbora. Skupine, ki jim bomo prisluhnili in se bodo potegovale za nastop na velikem odru Škisove tržnice, so: Prelude, All Heads Down, Ice on Fire, Imset in Captain Morgan’s Revenge. Kdo bo letošnji zmagovalec Škisolova, ki bo 5. maja nastopil na glavnem odru Škisove tržnice,  bo odvisno od glasov strokovne komisije in obiskovalcev.

 

Na Škisolovu bodo nastopila tudi bolj uveljavljena glasbena imena. Po zaključku glasbenega programa še neuveljavljenih skupin bodo z lahkotnimi SKA ritmi obiskovalce ogreli super junaki Flash, Spiderman, Batman, Robin in Superman, ki sestavljajo skupino Super Action Heroes. Za vrhunec večera bodo poskrbeli člani srbske skupine Ritam, sex-i-Ja – Red Hot Chili Peppers Tribute band, ki veljajo za eno najboljših tribute skupin v Evropi.

 

V torek bo Študentski kampus torej prekipeval od mladostniško-umetniške energije, saj bodo obiskovalci lahko prisluhnili zvokom mladih glasbenih skupin, ki bodo nekoč prav gotovo polnile koncertne dvorane širom Slovenije. Če želite utrip Škisove tržnice občutiti že aprila in hkrati podpreti mlade, perspektivne glasbene skupine, se jim v torek, 12. aprila 2016, ob 20. uri pridružite v Študentskem kampusu v središču Ljubljane!

 

Kontaktna oseba:
Tina Šoln – odnosi z javnostmi

E-pošta: tina.soln@skis-zveza.si

Telefon: 041 941 625

 

 

Več informacij:

– FB dogodek: http://bit.ly/1qqOsHu

– nastopajoči: http://bit.ly/1Rs3rrj