Študentski Bogračfest je največji projekt Kluba študentov Lendava (KŠL), ki ga uspešno organiziramo že 14. leto. Namen prireditve, ki je postala stalnica med študentskimi dogodki v Mariboru, je predstavitev študentskega kluba in tradicionalne lendavske jedi – bograča ter ostalih okoliških kulinaričnih dobrot (pereci, domače vino, ipd.).

Klub študentov Lendava Študentki Bogračfest v Mariboru uspešno organizira že vse od leta 2004. Po lanskem zelo uspešnem Študentskem Bogračfestu, tudi letos upamo na čim večjo udeležbo in prijetno zabavo. Tradicionalna prireditev se bo letos odvijala 18. aprila, na že vsem znanih platojih mariborske tržnice na Vodnikovem trgu v Mariboru. Program prireditve se deli na popoldanski in večerni del. Obiskovalcem tako omogočamo, da se dnevni in večerni program odvijata vzporedno in ponujata pester izbor dogajanja. Poudarek je seveda na popoldanskem delu, ki se prične ob 12. uri. Zanj poskrbi okoli 25 študentskih ekip, ki se pomerijo v kuhanju bograča.

Kuhanja se bodo lotili študentski klubi iz celotne Slovenije, s čimer bo medkulturno povezovanje zaživelo v vsej svoji luči, saj bo ekipam omogočena izmenjava različnih izkušenj, predvsem na področju kulinarike. Mladim bomo z učenjem kuhanja bograča okrepili njihove kompetence, jim morda pomagali pri razvoju njihovega novega potenciala in jim približali kulinariko našega kraja. Na stojnicah bodo ekipe lahko tekom kuhanja predstavile svojo organizacijo in delovanje.

Po končanem kuhanju vzorce bograča oceni strokovna komisija. Štiričlansko komisijo sestavljajo priznani kuharski mojstri in odlični poznavalci kulinarike, kar omogoči strokovnost in objektivnost ocene. V organizacijski ekipi Študentskega Bogračfesta vsako leto poskrbimo za bogat glasbeni program, ki obiskovalcem dopušča možnost neizmerne zabave ob plesu in petju, saj sta v večernem delu prireditve v ospredju odlična glasba in vrhunska zabava.

Projekt je skupek najrazličnejših pozitivnih povezovanj, med katerimi je vsekakor najpomembnejše združevanje študentov na enem mestu, vključevanje mladih v organizacijo in izvedbo projekta, izboljšanje stanja vsakdanjega življenja mladih ter spoznavanje različnih kultur. Naša ciljna skupina so predvsem dijaki in študentje, vendar vemo, da bo prireditev množično obiskana tudi s strani ostale populacije.