F.A.F. - šmarje.jpgV Šmarje pri Jelšah prihaja Festival Amaterskega Filma Šmarje pri Jelšah! Festival bo potekal v petek, 13. 5. 2016, in v soboto, 14. 5. 2016. Poleg projekcije filmov, ki se bodo prijavili na razpis, bo v sklopu Festivala potekal še otvoritveni večer, razna predavanja in delavnice.

S kakšnim filmom se lahko prijaviš?

Razpis je odprt za filme narejene v katerikoli tehniki, prijavi se lahko katerikoli kratkometražni film, katerega dolžina ne sme presegati 16 minut (bruto – torej z naslovom filma in odjavno špico). Vsak avtor lahko prijavi največ tri filme.

Prednost za uvrstitev filma na festival je amaterski film, vendar sprejemamo tudi filme profesionalcev. Glavna je ideja, ker gre za amatersko produkcijo, sama tehnična izvedba ne predstavlja pomembnega vidika pri izbiri izdelkov. Prijavi se lahko tako fizična kot pravna oseba.

Vabimo vse, da do petka, 6. 5. 2016, do 12. ure, pošljete svoje izdelke in tako sodelujete na festivalu F.A.F.= Festival Amaterskega Filma.

Med vsemi prijavljenimi filmi bo izbirna komisija festivala izbrala osem filmov, ki se bodo uvrstili v tekmovalni del. Vrstni red predvajanja teh filmov bomodoločili na uradni otvoritvi festivala v petek, 13. 5. 2016.

Filmi se potegujejo za dve nagradi:

  • nagrada strokovne žirije v neto vrednosti 300 eurov (zagotovi jo Klub študentov šmarske regije in Obsotelja);
  • nagrada občinstva v neto vrednosti 100 eurov in praktične nagrade.

Nagrado strokovne žirije bomo podelili v soboto, 14. 5. 2016, nagrado občinstva pa bomo podelili na dogodku Parade učenja, ki bo 18. 5. 2016 v Šmarju pri Jelšah.

Vse podrobnosti o prijavi, prijavnico in o samem Festivalu najdeš na sledeči povezavi: http://s-je.sik.si/F._A._F._

Morebitne dodatne informacije v zvezi s prijavami dobite na: kino@s-je.sik.si,

ali pa pokličete Boruta BEVCA, GSM: 040 414 322.

Osem filmov, ki se bodo uvrstili v tekmovalni del, bomo razglasili na spletni strani festivala in na Facebook strani Kino Šmarje.

Vabljeni na šmarski F.A.F.!:)