V Klubu študentov Dravinjske doline ostro obsojamo izjave ministra za infrastrukturo Sama Omerzela, v katerih odgovornost za nastalo finančno situacijo svojega resorja oziroma pomanjkanje sredstev, ki bi zagotovila ustrezno subvencioniranje prevozov za dijake in študente, prelaga na ministrstvo za finance in predsednico vlade. Od ministra zahtevamo pojasnila o porabi denarja in zagotovitev sredstev, ki bodo omogočila nemoteno koriščenje subvencioniranih prevozov.

 

V KŠDD menimo, da je odgovornost vsakega ministra, da podkrbi za delovanje svojega resorja in zagotovi ustrezno razporeditev sredstev, ki bo omogočala nemoteno delovanje ministrstva oziroma izvajanje klučnih projektov, med katere uvrščamo tudi subvencioniran prevoz dijakov in študentov.

Prepričani smo, da lahko nastalo finančno stanje, ki ga je na novinarski konferenci opisal minister Omerzel, pripišemo bodisi slabemu načrtovanju in razporejanju proračunskih sredstev ministra bodisi zavednemu porabljanju denarja za druge namene. Na tej točki se študentje sprašujemo, kje so se izgubili milijoni evrov, ki bi jih ministrstvo moralo nameniti za financiranje subvencioniranih prevozov.

Študentje ne bomo dopustili, da postanemo žrtve predvolilnih obračunov in nabiranja političnih točk za prihajajoče volitve. Od ministra Omerzela zato zahtevamo, da prevzame odgovornost in poišče način, ki bo omogočal, da bo izvajanje subvencioniranega prevoza za dijake in študente potekalo nemoteno.

e9363d53-d5db-4cd8-8fea-21640e593696